De eerste keer op vakantie na corona

Goed nieuws!  Onze buurlanden openen langzaam maar zeker hun grenzen. We kunnen weer plannen maken voor de zomervakantie.

Spanje, Italië en Duitsland versoepelen de regels voor toeristen. Dat betekent dat het weer mogelijk is om met de auto of caravan de grens over te gaan. Helaas is het coronavirus nog niet helemaal verdwenen.  Er zijn nog verschillende veiligheidsregels waar u als reiziger rekening mee moet houden. De eerste keer reizen na corona kan dus best spannend zijn. Wij geven u daarom wat tips en informatie.

Bereidt u goed voor

Houdt de ontwikkelingen op uw bestemming goed in de gaten. Het kan voorkomen dat bepaalde regels weer (tijdelijk) aangepast of teruggedraaid worden. Om op de hoogte te zijn van het laatste nieuws op uw bestemming, kunt u kijken op de website  Nederland Wereldwijd van het Ministerie van Buitenlandse zaken. Hier vindt u actuele informatie over uw bestemming. Ook ziet u welke maatregelen er gelden en wat wel en niet mag in het land waar u naar toe reist.

Laat uw auto controleren

We hebben massaal thuisgewerkt en zijn niet veel de weg op geweest. Een auto die langere tijd stil heeft gestaan kan in sommige gevallen voor problemen zorgen. Gaat u deze zomer met de auto op vakantie? Het is aan te raden deze dan vooraf goed te laten controleren door een garage.

Reserveer op tijd

Ook als u op doorreis bent moet u zich aan de voorgeschreven regels van het land houden. Het is ook in het buitenland van belang om in tankstations en dorpjes onderweg voldoende afstand te houden. Het is aan te raden een restaurant of slaapplek voor onderweg ruim van tevoren te reserveren.

Mondkapjes

Er is de laatste maanden een hoop gediscussieerd over mondkapjes. Veel landen stellen mondkapjes op openbare plekken verplicht. Daarom is het handig om deze bij u te hebben. Vaak is een stoffen kapje voldoende. Deze kunt u eventueel ook zelf maken. Wilt u meer zekerheid? Dan heeft u een mondkapje nodig die voldoet aan de Europese richtlijnen en kwaliteitsstandaarden voor medische hulpmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Maar ook met zo’n mondkapje blijft het van belang dat u vaak uw handen wast, in uw elleboog niest en thuis blijft als u ziekteverschijnselen heeft.

Reisverzekering

Of u nou met de auto op vakantie gaat of toch kiest voor een vliegreis. Sluit altijd een reisverzekering af. Daarmee verzekert u zich van hulp, mocht er toch iets gebeuren tijdens uw reis.  Voor landen met Code Rood en Oranje geldt een negatief reisadvies. Dit betekent dat onze reisverzekering in deze landen geen dekking biedt. In landen met Code Oranje geldt wel een uitzondering als het om een strikt noodzakelijke reis gaat, bijvoorbeeld als een familielid in de eerste graad is overleden in het land waar hij woont. Voor reizen naar landen met Code Geel is er gewoon dekking op onze reisverzekering.

Langer verblijf

Stel dat u in uw vakantieland bent en er komt een nieuwe golf van corona-besmettingen. Misschien moet u daardoor langer blijven of in quarantaine. Bent u zelf niet ernstig ziek en is er geen medische behandeling noodzakelijk? Dan is er geen dekking voor extra verblijfskosten op onze reisverzekering.

Wilt u meer weten over de dekking in specifieke gevallen? Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 0545-483 483. Wij vertellen u er graag meer over.

Annuleringsverzekering

Annulering omdat uw reis in verband met corona niet door kan gaan was en blijft onverzekerd. Een annuleringsverzekering biedt alleen dekking voor gebeurtenissen die zijn opgenomen in de polisvoorwaarden. Als u zelf ernstig ziek wordt als gevolg van corona is dit wel verzekerd.

Wij wensen u boven alles een fijne zomervakantie en goede gezondheid toe!