Misdaad in Kaart

Wilt u weten hoe vaak er in uw buurt wordt ingebroken? Of op de hoogte zijn van actuele inbraken in uw woonomgeving? Kijk dan eens op www.politie.nl/mijn-buurt/misdaad-in-kaart. Deze site wordt dagelijks geactualiseerd.

De website Misdaad in Kaart is door de politie opgezet om buurtbewoners bewust te maken van de kans op woninginbraak in hun omgeving. De site krijgt iedere 24 uur actuele gegevens, die steeds drie maanden beschikbaar blijven. Misdaad in Kaart geeft een beeld van de landelijke spreiding van woninginbraken. Deze worden teruggebracht tot een punt midden in een postcodegebied en zijn niet te herleiden tot een specifiek adres. Inbraken in dunbevolkte postcodegebieden (minder dan tien huishoudens) worden niet getoond.

Bewust maken

De politie streeft er naar om de inbraakcijfers omlaag te brengen. Door inzichtelijk te maken in welke postcodegebieden wordt ingebroken, worden buurtbewoners bewust gemaakt van de risico’s.

Meer informatie en preventietips

Wilt u weten of in uw buurt vaak wordt ingebroken? Vul dan de vier cijfers van uw postcode in op https://www.politie.nl/mijn-buurt/misdaad-in-kaart voor actuele gegevens. Op https://www.politie.nl/themas/misdaad-in-kaart.html#alinea-title-waar-vind-ik-misdaad-in-kaart is meer informatie te vinden over Misdaad in Kaart. Op https://www.politie.nl/themas/woninginbraak.html vindt u preventietips.