1. Begin met je favoriete huizen

De Open Huizen Dag duurt van 11.00 tot 15.00 uur. Je kunt dus niet oneindig veel huizen bekijken, ook omdat je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer ziet. Bepaal daarom vooraf welke huizen je in ieder geval wilt zien en plan op basis daarvan een slimme route.

2. Bepaal vooraf je budget met een hypotheekadviseur

De verleiding kan groot zijn om aan een droomhuis meer uit te geven dan je beschikbaar hebt. Breng in je enthousiasme niet zomaar een bod uit en zorg dat je vooraf je budget goed in beeld hebt. Bij dat laatste kan je hypotheekadviseur je helpen. In overleg met een hypotheekadviseur weet je zeker wat je kunt lenen en welk budget je tot beschikking hebt. Plan dus een hypotheekgesprek met een onze hypotheekadviseurs voordat je een bod uitbrengt. John en Dorien staan je graag te woord.

3. Maak een checklist

Wat vind je belangrijk aan je nieuwe woning? Een tuin op het zuiden, een eigen parkeerplek, een grote keuken, veel licht in de woonkamer, een speeltuin in de buurt, een winkelcentrum op fietsafstand of nog iets anders? Maak vooraf een checklist als geheugensteuntje.

4. Bekijk ook de buurt

Een geweldig huis wordt pas een droomhuis als ook de omgeving helemaal naar je zin is. Neem daarom de tijd om de buurt even te bekijken. Hoe voelt het als je er rondloopt? En wat voor voorzieningen zijn er?

5. Bezichtig het huis later nog eens op je gemak

Ben je enthousiast over een huis maar nog niet helemaal zeker van je zaak? Maak een afspraak met de aankoopmakelaar om het huis op een later moment nog eens in alle rust te bekijken. Dan kun je een weloverwogen beslissing nemen.