Auto huren op vakantie? 5 eenvoudige tips

Waar moet je op letten als je op vakantie in het buitenland een auto wilt huren?

1. Vergelijk vooraf de verschillende aanbieders en houd rekening met credit card

De prijzen en de service kunnen per autoverhuurder flink verschillen. Gelukkig zijn er meerdere websites waar je de diverse aanbieders met elkaar kunt vergelijken, zoals autohuren.nl en driveboo.nl. Dat kan je heel wat geld schelen. Bij diverse maatschappijen kun je alleen een auto huren met een creditcard.

2. Check de auto en neem foto’s

Ga niet rijden zonder de huurauto te hebben gecontroleerd op schades. Geneer je niet om rondom foto’s te maken van de staat waarin de auto aan jou wordt meegegeven.

Maak foto’s van schade (van de buitenzijde en van de binnenzijde):

  • krassen
  • deuken
  • putjes
  • vlekken
  • Vergeet niet de voorruit en de velgen goed te controleren; hier komt vaak gebruikersschade voor.

Maak voor de zekerheid ook foto’s op het moment dat je de auto weer inlevert, dan heb je het bewijs compleet.

3. Let op de verzekering

Als je op vakantie een auto huurt, heb je daarvoor een extra verzekering nodig. Een all-riskverzekering (verzekerd voor schade aan je eigen huurauto en schade die je veroorzaakt bij anderen) is meestal de beste keuze, maar check goed wat daar wel en niet onder valt. Let er ook op dat het eigen risico niet onaanvaardbaar hoog is.

4. Controleer het contract en de verhuurperiode

Als je bij de autoverhuurder bent, wil je het liefst direct op pad. Toch is het verstandig om de tijd te nemen om het contract even goed door te nemen voordat je je handtekening eronder zet. Let daarbij nogmaals goed op de hoogte van het eigen risico en of de datum en periode van verhuur goed staat ingevuld. Dat kan je een boel narigheid besparen.

5. Vraag wat je moet doen bij problemen

Vraag de verhuurder vooraf altijd wat je moet doen in geval van een ongeluk of bij schade. Sla het noodnummer op in je telefoon, dan hoef je er op niet naar te zoeken.