Terugblik op Agrodag

Woensdag 17 januari organiseerden wij weer een Agrodag voor een aantal van onze agrarische relaties. We kijken terug op een leerzame en gezellige dag.

Bezoek aan melkveebedrijf VOF Groot Roessink

Wij begonnen de dag met een bezoek aan melkveebedrijf Groot Roessink in Baak. Na een intro van Ton en zijn vriendin Kim, waarin zij in het kort vertelden hoe hun bedrijf eruit ziet, werd de groep in tweeën gesplitst. Tijdens een rondleiding lieten zij ons kennis maken met de dagelijkse gang van zaken op het bedrijf. Ze melken met 4 Lely A5 melkrobots en hebben een automatisch voersyteem, de Lely Vector. Aan het einde van de ochtend kwamen we uit bij de mestvergister met stikstofstripper, waar de familie Groot Roessink vol passie over heeft verteld.

Rondleiding bij Groot Zevert Vergisting B.V.

Na een heerlijke lunch bij Erve Brooks gaf Arjan Prinsen van Groot Zevert Vergisting B.V. een presentatie over mestverwerking in de toekomst in combinatie met kringlooplandbouw. Hij nam ons mee in een stukje toekomstvisie met als speerpunt het gebruik van digistaat als kunstmestvervanger. Daarnaast heeft hij wat verteld over zijn eigen melkveehouderij waar hij bezig is met het testen van een accusysteem om de opgewekte energie vanuit de zonnepanelen op te slaan. Na zijn presentatie zijn we naar de vergister van Groot Zevert in Beltrum gegaan waar we een rondleiding over het bedrijf hebben gehad.

Na een geslaagde dag keerden we gezamenlijk met de bus terug naar Borculo.