Waar moet u op letten bij uw zorgverzekering?

Is het einde van 2018 hét moment om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar?

Sinds 13 november zijn de nieuwe premies van alle zorgverzekeraars weer bekend. Voor veel mensen een aanleiding om de overstap naar een andere verzekeraar te overwegen. Maar vaak wordt bij het vergelijken van verzekeraars vooral naar de premies gekeken, terwijl andere factoren zeker zo belangrijk zijn.

Heeft u een aanvullende verzekering nodig?

De dekking van de basisverzekering is bij alle verzekeraars gelijk. Voor zaken die niet onder de basisverzekering vallen, kunt u aanvullende verzekeringen afsluiten. Hierin heeft elke verzekeraar zo zijn eigen aanbod. Houd dus bij het maken van uw keuze ook rekening met wat u op dit gebied nodig heeft (of denkt te hebben).

Hoe zit het met uw eigen risico?

Voor iedereen met een zorgverzekering geldt een bedrag aan eigen risico. Voor 2019 is dat 385 euro. Pas wanneer u dit bedrag heeft ‘opgemaakt’, heeft u recht op vergoeding vanuit de basisverzekering. Bent u in goede gezondheid en verwacht u dat zo te houden in 2019? Dan kunt u bij bepaalde verzekeraars uw eigen risico verhogen in ruil voor een lagere premie.

Kunt u straks wel overal terecht?

Let bij het vergelijken van verzekeraars ook op de ‘gecontracteerde partners’. Vooral onder de internetaanbieders zijn er nogal wat verzekeraars die alleen zaken doen met een select aantal ziekenhuizen, tandartsen en andere zorgverleners. Met zo’n verzekeraar heeft u daarin dus geen vrije keuze.

Hulp nodig?

Heeft u behoefte aan advies bij het oversluiten of wijzigen van uw zorgverzekering? De Onderlinge helpt u graag. Wij kunnen zorgen voor een tijdige en correcte afwikkeling. Dit moet namelijk voor 31 december 2018 geregeld zijn. Neem gerust contact met ons op.