Jan Erik ter Avest waarnemend en toekomstig directeur OVM Onderlinge Verzekeringen

Even voorstellen
Jan Erik ter Avest (52) is aangesteld als waarnemend directeur bij OVM Onderlinge Verzekeringen. In een later stadium volgt hij huidig directeur Noud Smit op die herstellende is van long COVID en daarnaast op termijn met pensioen gaat. Jan Erik ter Avest vormt nu samen met Ine van Ruth de tweekoppige directie van OVM en begon zijn werkzaamheden in september.

Een vertrouwd gezicht
Het was uiteraard even wennen, maar hij voelde zich al snel op zijn plek. Het heeft ongetwijfeld met de achtergrond van Jan Erik ter Avest te maken. Hij werkte ruim 31 jaar voor OVM Twente, ook een Onderlinge. “Een persoonlijke aanpak, eerlijke producten, kantoren dichtbij de klant en geen winstoogmerk. Bij beide Onderlinge worden dezelfde kernwaarden gehanteerd. Dat merk je aan alles, daarom voelt het ook gelijk zo vertrouwd.” De kantoren zijn vergelijkbaar, al is OVM Onderlinge Verzekeringen een stuk groter.

Kwaliteit dienstverlening blijft overeind
Onze relaties zullen weinig merken van de directiewissel. “Er staat een stabiele en gezonde organisatie. Veel veranderen ga ik niet, dat is niet nodig. We blijven ons wel ontwikkelen. Zo hebben een verdere digitalisering en meer efficiency de aandacht. De kwaliteit van onze dienstverlening blijft in ieder geval fier overeind staan want daarmee willen we ons blijven onderscheiden.”

We doen het samen
Wat heeft de nieuwe directeur zich ten doel gesteld? “Allereerst doen we het samen, dat wil ik benadrukken. Door een extra stapje te zetten, het nog beter doen voor de klant. Daar ligt de focus. Er écht zijn voor de mensen, bijvoorbeeld als ze met iets vervelends of zelfs ernstigs worden geconfronteerd. Het is heel gaaf om ze dan te kunnen helpen en een bijdrage te mogen leveren.”